TRICIKELNET

Socialno kulturni projekt

TRICIKELNET in KONTAKT 8 julija, 2009

TRICIKLNET logo

Triciklnet opravljata mlada entuziasta Robert Oven in Rada Kikelj, ki se s pomočjo Triciklovega multipraktičnega programa približata mladostnikom v njihovih naseljih in na ulicah mesta, predvsem tistim, ki med nami niso opazni in se v glavnem zadržujejo po naseljih in neurejenih dvoriščih, otroških igriščih, hodnikih. Triciklova posebna lastnost je ta, da na sebi prevaža marsikaj, saj ima pred seboj odprt prtljažnik. S svojim pestrim programom, ki je vedno odprt za nove ideje, na nevsiljiv način ponuja mladim različne možnosti za sodelovanje. Pripravlja ga skupina mladih umetnikov, animatorjev, komedijantov, uličnih performerjev.

Tricikel ponuja: Potujočo igralnico, Pripovedovanje zanimivih zgodb (specifične tematike prilagojene okolju), Potujoče delavnice (Triciklaža- ozaveščanje kam in kako z odpadki), Potujoča glasba in delavnice (Zven drugačnosti), ponuja mali bolšji sejem (medsebojna solidarnost in pomoč), Animacija rojstno dnevnih in drugih priložnostnih zabav, Mala potujoča knjižnica, Čajanke, Branje iz dlani (Hiromantija), Razna koristna poučevanja idr., hkrati obiskuje tudi festivale (Ana Desetnica,…)

Tricikel ponuja možnost vključevanja vseh mladih, ne glede na sposobnost, na nivo znanja in na druge lastnosti. Edini pogoj: radovednost in želja po spoznavanju drugačnosti.

Posebne zahvale za sodelovanje:

– Združenju SEZAM (posebna zahvala Nadi Kirn Špolar za vsestransko pomoč)

Tehniški muzej Slovenije, ki je pomaga pri samem usposabljanju Tricikla (posebna zahvala gospodu Borisu Brovinskemu in njegovim kolegom za tehnično pomo)

Mestni Muzej Ljubljana (posebna zahvala Gorazdu Knificu za pomoč pri arhivnem pregledovanju in iskanju informacij o triciklu)

Produkcijska Šola za pripravljenost k sodelovanju!

Jaka Mihelič (posebna zahvala za tehnično pomoč)

Gledališču Ane Monro za sodelovanje

– Zavodu TIPORENESANSA in Markotu Drpiću za skupni projekt Tricikel Tiska zgodbe Ljubljane

KONTAKT:

radakikelj@gmail.com ali

tricikelnet@gmail.com

tel: 040/ 937-316

tricikl CB

 

One Response to “TRICIKELNET in KONTAKT”

 1. tricikelnet Says:

  Tricikelnet opravljata mlada entuziasta Robert in Rada, ki se s pomočjo Triciklovega multipraktičnega programa približata mladostnikom v njihovih naseljih in na ulicah mesta, predvsem tistim, ki med nami niso opazni in se v glavnem zadržujejo po naseljih in neurejenih dvoriščih, otroških igriščih, hodnikih, pasažah… Triciklova posebna lastnost je ta, da na sebi prevaža marsikaj, saj ima pred seboj odprt prtljažnik. S svojim pestrim programom, ki je vedno odprt za nove ideje, na nevsiljiv način ponuja mladim različne možnosti za sodelovanje. Pripravlja ga skupina mladih umetnikov, animatorjev, komedijantov, uličnih performerjev
  Tricikel ponuja:
  – Potujočo igralnico,
  – Pripovedovanje zanimivih zgodb (specifične tematike prilagojene okolju),
  – Potujoče delavnice (Triciklaža- ozaveščanje kam in kako z odpadki), – Potujoča glasba in delavnice (Zven drugačnosti), ponuja mali bolšji sejem (medsebojna solidarnost in pomoč),
  – Animacija rojstno dnevnih in drugih priložnostnih zabav,
  – Mala potujoča knjižnica,
  – Čajanke, Branje iz dlani (Hiromantija),
  – Razna koristna poučevanja idr.

  Tricikelnet deluje preko osebnih dogovorov (Triciklofon) in hkrati obiskuje festivale in tudi sam v poletnem času organizira Triciklofest.
  Tricikel ponuja možnost vključevanja vseh mladih, ne glede na sposobnost, na nivo znanja in na druge lastnosti. Edini pogoj: radovednost in želja po spoznavanju drugačnosti.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s